Last van veel kalk in het water? Met een waterontharder kun je hier iets aan doen. Lees de tips voor het water ontkalken. Ook leggen we je uit hoe een waterontharder werkt. En geven we tips voor de beste Amfa 4000 waterontharder!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Alles over waterontharders

Lees meer over waterontharders en het ontkalken van water. We leggen je meer uit over de werking. Daarnaast wat een waterontharder doet. Tot slot leggen we je het verschil tussen hard en zacht water uit.

De werking van waterontharders.

Water bevat kalk. Als er veel kalk in het water zit krijg je last van verkalking. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je koffie automaat. Ook krijg je bij hard water meer kalkaanslag. Je hebt dan meer last van kalkvlekken. Tot slot kan dit ook gevolg hebben voor je was en wasmachine. Met een waterontharder kun je het water zachter maken. Het water dat door de leiding stroomt bevat dan minder kalk.

Veelgestelde vragen

Drie veelgestelde vragen en de antwoorden. Zo weet je wat water ontkalken doet en wat de voordelen zijn.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder plaats je op je waterleiding. Dit doe je op de plek waar het water binnen komt. Dit is net na de hoofd waterleiding. Door magnetisering kan de waterontharder het kalk als het ware afbreken of kleiner maken.

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharder demagnetiseerd het inkomende kalk in de waterleiding. Hierdoor wordt het water zachter. Er stroomt minder kalk via het water je waterleidingen binnen.

Wat is het verschil tussen hard en zacht water?

Hard water heeft een hoog kalk gehalte. Waterbedrijven meten continu het gehalte en proberen dit bij een te hoog gehalte te verminderen. Per regio kan dit verschillen. Dit komt omdat het water in Nederland van verschillende plekken komt. Zo heb je bijvoorbeeld regio’s waar het water via de duinen komt. In andere regio’s wordt het opgepompt uit het grondwater. De hardheid van het water wordt uitgedrukt in Duitse graden. De afkorting is dH. Bij een waarde van 0-4 dH is het water zeer zacht. Bij 4-8 dH spreken we van zacht water. De derde water is 8-12 dH en staat voor gemiddeld. Tot slot is de waarde 12-18 dH vrij hard en 18-30 dH heel hard.

Amfa 4000 waterontharder

Met de Amfa 4000 waterontharder heb je binnen enkele weken minder kalk in je water. Je krijgt 100 dagen retour garantie. Zo kun je de Amfa 4000 eerst uitproberen.

Beste waterontharder Amfa 4000. Een waterontharder om te kunnen water ontkalken. Hoe werkt een waterontharder?

De Amfa 4000 is geschikt voor alle maten waterleidingen van 12 t/m 42mm. Geschikt voor een woonhuis tot 8 personen.

Voordelen Amfa 4000

  • Minder kalkaanslag.
  • Minder verkalking van elektrische apparaten zoals je koffiemachine.
  • Zachter water waardoor het water en koffie of thee beter smaken.
  • Zachter water is ook beter voor je huid.

Bekijk en koop de Amfa 4000

Meer weten over de Amfa 4000? Bekijk en koop de Amfa 400 via onderstaande link.

Meer klusadvies nodig? Bekijk ook eens deze artikelen: