Luchtkwaliteit verbeteren met een Luchtkwaliteitmeter en luchtreiniger

De luchtkwaliteit verbeteren in huis? De lucht in huis kan droog, vochtig of zelfs vies zijn. Bekijk de tips voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Problemen en oorzaken van slechte lucht in huis

Er kunnen verschillende problemen zijn met de lucht in huis. De lucht kan te droog zijn, te vochtig, of van slechte kwaliteit. Je kunt het zelfs merken aan je lichaam. Moet je bijvoorbeeld vaak niezen, heb je droge ogen of heb je een hele droge huid? Dan kan er iets mis zijn met de luchtkwaliteit in huis. En natuurlijk kun je het ook merken aan bijvoorbeeld schimmel op muren omdat er te weinig ventilatie is. De luchtkwaliteit verbeteren doe je met de volgende tips.

Luchtkwaliteit verbeteren in huis met luchtreiniger luchtontvochtiger luchtbevochtiger Luchtkwaliteitmeters
Luchtkwaliteit verbeteren in huis

Vieze lucht in huis

Ook al merk je het vaak niet de lucht in je huis kan behoorlijk vies zijn. Omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden, kan de lucht ook moeilijker weg. Vieze lucht kan binnen komen omdat je bijvoorbeeld aan een drukke weg woont, door kooklucht maar ook als je bijvoorbeeld regelmatig geurkaarsen aansteekt of een roomspray gebruikt.

De zuurstofwaarde kan te laag worden. Dit is een indicatie dat je moet ventileren. Bij een veel te lage zuurstofwaarde kun je bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen of duizelig worden.

Luchtkwaliteit meten

Tips voor het meten van de luchtkwaliteit in huis.

Als je twijfelt over wat het probleem is kun je beginnen met het meten van de luchtkwaliteit. Zo weet je ook welke oplossing bij je probleem hoort. Luchtkwaliteitsmeters kunnen verschillende zaken meten zoals:

  • Co2 waarde
  • Luchtvochtigheid
  • Temperatuur
  • Kooldioxide

Bekijk hieronder een aantal luchtkwaliteitsmeters waarmee je de luchtkwaliteit eerst kunt meten. Of lees meer op onze pagina over luchtkwaliteitsmeters.

Bekijk luchtkwaliteitsmeters

Bekijk een overzicht van de beste luchtkwaliteitmeters. Zo weet jij of je lucht schoon is!

Luchtkwaliteit in huis verbeteren met een luchtreiniger

Tips voor het reinigen van de lucht

Zoek jij naar een oplossing voor schone lucht? Kijk dan eens naar een luchtreiniger om de luchtkwaliteit te verbeteren Een luchtreiniger zuigen de vieze lucht op, filtert het de lucht en blaast schone lucht uit. Ook vieze geurtjes in huis kan de luchtreiniger wegnemen. Zo heb jij weer een frisse huiskamer of slaapkamer.

Luchtkwaliteit verbeteren met luchtreiniger. Meer weten?

Bekijk onderstaande luchtreinigers die we voor je hebben geselecteerd. Wil je meer informatie over deze producten, ga dan naar onze pagina over luchtreinigers voor hulp bij het maken van je keuze.

Luchtbevochtiger of luchtontvochtiger

Tips bij droge of vochtige lucht

Heb je last van prikkelende neus of ogen? Dan kan ook de lucht in huis te droog zijn. Met een luchtbevochtiger kun je de vochtigheid altijd weer op een normaal niveau brengen. Ook kan de lucht juist te vochtig zijn. Je hebt dan een luchtontvochtiger nodig. Het beste is een combinatie, zo zorg je dat de luchtvochtigheid altijd goed is.

Bekijk hieronder een aantal luchtbevochtigers en luchtontvochtigers die wij voor je hebben geselecteerd. Wil je meer informatie over deze producten kijk dan op onze pagina over luchtbevochtigers en luchtontvochtigers.


Vragen en antwoorden luchtkwaliteit

Wat is de ideale luchtkwaliteit in huis?

Een indicator voor de kwaliteit van de binnenlucht is het kooldioxidegehalte. In ongeventileerde ruimtes waar mensen verblijven en CO2 (kooldioxide) uitademen, stijgt het CO2-gehalte langzaam. Een maximum van 800 ppm (parts per million) is ideaal, 1.000 ppm is acceptabel en 1.200 is de bovengrens. Vanaf 1.400 ppm kan zelfs je concentratievermogen worden aangetast. Luchtkwaliteit verbeteren in huis met luchtreiniger luchtontvochtiger luchtbevochtiger Luchtkwaliteitmeters

Hoe meet ik de luchtkwaliteit in huis?

De luchtkwaliteit in huis kun je meten met een luchtkwaliteitmeter. Deze kunnen verschillende soorten metingen doen zoals Co2 meten. Bekijk de producten op de pagina over luchtkwaliteitmeters.

Kluswarenhuis heeft de beste tips voor de doe het zelver en klusser. Wil je meer producten bekijken ga dan naar de hoofdpagina of maak een selectie in het hoofdmenu.

Meer producten bekijken?