Slijpmachines

Home » Elektrisch gereedschap » Slijpmachines

Met een slijpmachine zaag je in onder andere metaal of aluminium. En heb je na het door slijpen metalen splinters, ook wel ‘bramen’ genoemd, aan de randen? Dan kun je deze er ook gemakkelijk met een slijpmachine af slijpen door de slijpschijf te verwisselen voor een braamschijf.

Waar je een slijpmachine of ‘haakse slijper’ voor gebruikt.

Een elektrische slijpmachine wordt ook wel een slijptol of een haakse slijper genoemd. Je kunt hier bijvoorbeeld metalen of bakstenen mee doorzagen. Ook kun je met een elektrische slijpmachine een gat maken in bijvoorbeeld een wand. Let op: met een slijpmachine kunnen ook machines worden bedoelt om scharen of messen te slijpen. Dit zijn echt een ander soort elektrische machines.

Tips voor het kopen van een haakse slijpmachine

Welke haakse slijpmachine je nodig hebt hangt af van hoe groot het zaagblad moet zijn. Voor het kleine slijpwerk is een blad van 115mm vaak genoeg. Nog dieper slijpen? Kies dan voor een blad van 230 millimeter. Let bij de aanschaf ook op of je een haakse slijper met een accu wilt (voor als je geen stopcontact in de buurt hebt). Er zijn ook sets te koop waar al een aantal slijpschijven bij in zitten. Ook voor de haakse slijper geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Je betaalt voor de kwaliteit van het materiaal. Hoeveel grip je hebt en hoeveel kracht de haakse slijper kan zetten.

Aanbevolen elektrische slijpmachines

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste elektrische slijpmachines. Bekijk de opties hieronder en koop ze eenvoudig online.

Vragen over elektrische slijpmachines

Hoe weet ik hoeveel watt een slijpmachine moet hebben?

Aan een wattage van 850 Watt heb je vaak genoeg. Je hebt ook slijpmachines met een hoger wattage zoals 2600 Watt. Dit is meer voor de professionele klussen, maar moet je heel vaak en veel slijpen? Dan is dit misschien wel iets voor jou.

Welke slijpschijf heb ik nodig voor mijn elektrische slijpmachine?

Bij veel haakse slijpers zitten 1 of 2 slijpschijven inbegrepen. Als het een diamantschijf is dan kun je gemakkelijker door harde materialen komen. Als er splinters (ook wel bramen genoemd bij metaal) kies dan voor een afbraamschijf. Zo kun je het metaal gemakkelijk vrij krijgen van bramen.

Bekijk de elektrische gereedschappen a.