Zaagtafels

Met een zaagtafel ga je echt als een professional naar je volgende zaagklus. Stabiel, op maat zagen op de juiste hoogte? Dan is type iets voor jou.

Waarom een zaagtafel kopen?

Als je veel zaagwerk hebt en je wilt snel en eenvoudig zagen terwijl je geen moeite hoeft t e doen om je planken of plaatmateriaal stabiel te houden? Dan kies je voor een zaagtafel. Als dat iets teveel van het goed is dan kun je ook kiezen voor een afkortzaag, een cirkelzaag of een decoupeerzaag.

Tips voor de beste zaagtafel.

Er zijn veel verschillende soorten zaagtafels. Let bijvoorbeeld op het vermogen van de zaagtafel. Een zaagtafel met een hoger vermogen (Watt) heeft meer zaagkracht. Zo zaag je gemakkelijker. Verder hebben zaagtafels ook een maximum aantal toeren. Hoe hoger het aantal toeren, hoe sneller het zaagblad kan draaien. Kijk verder ook maar de zaagdiepte om te kijken of je gemakkelijk door je materiaal komt. Ook de diameter afstand in millimeters van je zaagblad kan verschillen. Wij hebben hier een aantal aanbevolen zaagtafels voor je op een rijtje gezet.

Aanbevolen zaagtafels

Dit zijn de zaagtafels die wij aanbevelen. Dit zijn zaagtafels van bekende merken zoals Metabo, Ferm, Powerplus en Vonroc. Iedere tafel heeft verschillende accessoires die worden meegeleverd.

Veelgestelde vragen zaagtafel

Waar moet ik op letten bij het kopen van een zaagtafel?

De belangrijkste verschillen tussen de ene en de andere zaag is natuurlijk als eerste het merk. Het materiaal en de stevigheid kan verschillen per merk. Kijk daarnaast naar de andere kenmerken zoals:
– de afmeting, hoe groter de zaagtafel hoe meer ruimte je hebt voor je hout of plaatmateriaal
– het gewicht, een zware zaagtafel is lastiger te verplaatsen of mee te nemen
– wattage zegt iets over het vermogen van de zaagtafel
– het toerental, dit zegt iets over hoe snel je zaagblad kan draaien. Zo zaag je sneller met een hoger toerental
– de zaagdiepte, zowel recht als in een hoek. Hoe dieper je kunt zagen, hoe dikker je materiaal maximaal mag zijn.
– accessoires, bij veel zaagtafels krijg je er handige accessoires bij of één of meerdere zaagbladen.

Wil je ander elektrisch gereedschap bekijken? Of liever terug naar de hoofdpagina?