Luchtkwaliteit verbeteren met een Luchtkwaliteitmeter en luchtreiniger

Met een luchtreiniger zuiver je de lucht in huis! Zo heb je minder last van irriterende stoffen die in de lucht zitten.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Inhoud van dit artikel

Wat doet een luchtreiniger?

Goed voor als je allergieën hebt maar ook als dit niet hebt. Zonder dat je het door hebt adem je stoffen binnen die niet voor je zijn. Zoals huisstofmijt, stof en allerlei bacteriën die door de lucht zweven. Een luchtreiniger zuigt de lucht op, filtert het en blaast het vervolgens weer schoon uit. De meeste reinigers hebben meerdere filters. De eerste filter is vaak een koolstoffilter die het stof filtert en vervolgens een HEPA filter die bacteriën filteren. HEPA filters worden ook in vliegtuigen gebruikt om de lucht in het vliegtuig op goed niveau te houden. Iedere leverancier heeft z’n eigen technologie om nog verder te filteren.

Een voorbeeld van hoe een luchtreiniger werkt

Weet je nog niet of een luchtreiniger de oplossing is voor de luchtkwaliteit bij jou in huis? Bekijk dan de pagina met tips voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Brise C360 luchtreiniger

Voor kamers tot 95m2, app beschikbaar

De Brise C360 luchtreiniger is geïntroduceerd in november 2020 en heeft een Hepa en koolstoffilter en is geschikt voor ruimtes tot maximaal 95 vierkante meter.

De Brise C360 heeft 6 snelheid opties waarbij de laagste stand 20.7 decibel en de allerhoogste stand 55.7 decibel geluid maakt. De indicator geeft onder andere informatie over de luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid. Maar je kunt ook gebruik maken van de bijhorende app waarmee je de Brise C360 kunt besturen en informatie op kunt aflezen. De afmeting van deze luchtreiniger is 24 x 35 x 53 cm

Winix luchtreiniger A332

Voor kamers tot 45 m2, hepa koolstof en plasma filtratie

Luchtreiniger WINIX A332 is een 4-traps filterende luchtreiniger die de lucht in je slaapkamer effectief en volautomatisch zuivert. Uitgerust met een krachtige motor is de luchtreiniger WINIX A332 geschikt voor ruimtes tot 45 vierkante meter en kan hij tot 228 kubieke meter lucht in één uur zuiveren. Deze nieuwe luchtreiniger van WINIX verwijdert 99,97% van alle bacteriën, virussen en allergenen en is getest en gecertificeerd door ECARF en Allergy UK om allergenen zoals huisstofmijt, alle soorten pollen en schimmels te verwijderen.

Brise C200 lucht reiniger

Ontwikkeld tegen allergieën, voor kamers tot 31 vierkante meter

Deze Brise C200 is ontwikkeld tegen astma en allergieën die invloed hebben op de luchtwegen. Het apparaat maakt gebruik van een zogenoemde HEPASmart® technologie. Dit betekent dat het apparaat gebruik maakt van artificiële intelligentie A.I. en rekent uit welke stand past bij de luchtkwaliteit van je kamer. Je kunt de Brise C200 connecten op de Wifi en bedienen met een app. De app geeft tegelijkertijd informatie over de luchtkwaliteit. De afmeting van deze luchtreiniger is 31 x 21 x 45 cm

Brise C200 – Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter en uv-licht

Verkrijgbaar bij

bol.com

Rolfstone air balance

Een compacte reiniger

Deze Rolfstone air balance is een compacte luchtreiniger met een afmeting van 21,5 x 21,5 x 36,5. Deze reiniger heeft een koolstoffilter en een HEPA filter en 4 standen waaronder een nachtmodus. Het geluidsniveau is minimaal 28 decibel in de nachtmodus en 52 decibel in de hoogste stand. Je kunt deze in kamers tot 21 vierkante meter plaatsen, zoals de slaapkamer of kantoor. Er zit standaard een filter in de Air Balance. Deze gaat ongeveer 6 tot 8 maanden mee. Een nieuw filter is los te koop voor €24 inclusief verzendkosten.

Rolfstone Air Balance – Luchtreiniger / Air Purifier

Rolfstone Air Balance – Luchtreiniger / Air Purifier

Klein en compact tot 21 vierkante meter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€119,00)

Philips luchtreiniger AC0820/10

Nog een compacte reiniger met nano en hepa filter.

En dan nog een compact apparaat. De Philips luchtreiniger AC08020/20 is geschikt voor kamers met een oppervlakte tot 24 vierkante meter. Het geluidsniveau is minimaal 31 decibel tot maximaal 61 decibel. Voor het verwijderen van virussen/bacteriën, fijnstof en schimmels. Met een afmeting van 25 x 25 x 36,7 cm is dit een kleine en compacte reiniger die je zo op je nachtkastje kunt zetten. Dit apparaat bedien je met de hand, dus zonder wifi of app.

Philips AC0820/10 – Luchtreiniger – Wit

Philips AC0820/10 – Luchtreiniger – Wit

Compact met hepa en nano filter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€130,75)
Wat is een HEPA filter?

HEPA staat voor high efficiency particulate air. Dit zijn luchtfilters die tussen minimaal 85% en maximaal 99,999995% van alle stofdeeltjes van 0,3 micrometer (µm) tegenhouden. HEPA-filters worden gebruikt in vliegtuigen, operatiekamers en andere ruimtes die steriel moeten zijn. De filters die in de huidige luchtreiniger worden gebruikt zitten meestal tot op het maximale niveau.

HEPA-filters zijn ontworpen voor het Manhattan-project in de jaren 40 om radioactieve verontreinigingen in de lucht te voorkomen. Filters werden in de jaren vijftig op de markt gebracht. De naam werd een beschermd handelsmerk en een veel voorkomende naam voor hoogrendementsfilters. Luchtreiniger kopen hepa filter

Met kluswarenhuis.nl krijg je de beste tips voor je klus en alles in en om het huis. Ben je op zoek naar een ander product? Bekijk dan onze hoofdpagina of bekijk ook eens: