Afkortzagen

Balken of je laminaat eenvoudig op maat zagen? Kies dan voor een afkortzaag. Zo maak je het een stuk makkelijker om alles op maat te zagen.

Waar je een afkortzaag voor gebruikt

Met een afkortzaag kun je stabiel en recht zagen. Je kunt de maat afstellen of bijvoorbeeld schuin zagen. Je gebruikt de afkortzaag voor verschillende materialen. Bijvoorbeeld om buizen af te zagen, laminaat op maat te zagen of houten balken te zagen. Ook is een afkortzaag stabieler dan bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Leg het materiaal op de juiste afstand en laat de afkortzaag vervolgens zakken. De afkortzaag doet vervolgens het werk. En als je toch in bepaalde vormen wilt zagen, dan is een decoupeerzaag misschien meer geschikt. En wil je bredere planken door zagen? Kies dan voor een zaagtafel of cirkelzaag.

Tips voor de beste afkortzaag

Welke afkortzaag moet je nu kiezen? Hieronder hebben we een aantal aanbevelingen voor afkortzagen.

Vraag en antwoord over afkortzagen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een afkortzaag?

Welke afkortzaag bij je klus past hangt af van het materiaal en het merk natuurlijk. Kijk naar de mogelijkheden om de afkortzaag in te stellen op de juiste maat en het wattage. Welk materiaal je kunt afkorten hangt af van je zaagblad. En let op, met een afkortzaag kun je geen hele brede materialen afkorten. Ook zaag je natuurlijk recht, dus als je in bepaalde vormen wilt zagen kijk dan eens naar een decoupeerzaag.