Robotgrasmaaier kopen online, tips voor beste robot grasmaaier

Op zoek naar een robotmaaier, oftewel een robot grasmaaier? Laat je gras automatisch maaien en geniet van je grasveld zonder enige moeite te hoeven doen!

Inhoudsopgave van dit artikel

Wat is een robotmaaier grasmaaier?

Een robotmaaier is een grasmaaier die automatisch je gras kan maaien. Denk aan de robot stofzuiger die je tegenwoordig ook steeds vaker tegenkomt in huis. Dit heb je ook voor je grasveld. Je kunt de robotmaaier instellen en je gras wordt automatisch gemaaid. Toch liever zelf je gras maaien? Kijk dan eens bij de aanbevolen elektrische grasmaaiers.

Robotmaaiers vergelijken

Bekijk hier een aantal door ons geselecteerde robot grasmaaiers en kies de robot grasmaaier die bij je past. Je kunt kiezen uit robot grasmaaiers met of zonder app. Bekijk ook het aantal vierkante meters dat je wilt maaien.

Gardena robotmaaier Sileno city 250

Flexibele robotmaaier voor kleinere of smalle gazons tot 250 m2

Deze Gardena maaier kan tot 250 vierkante meter gras maaien. De Gardena sileno city 250 heeft een Sensorcut waarmee de maaier zonder strepen kan maaien. Deze robotmaaier heeft aan de achterkant een zwenkwiel waarmee de maaier extra wendbaar is. Deze maaier is dus ook geschikt voor kleine tuinen en gazons. Er zijn verschillende sensoren ingebouwd om te voorkomen dat de maaier tegen een object aan kan botsen. Je kunt de Gardena Sileno instellen met een maaiplan. Deze maaier werkt niet via WiFi of een app. Opgeladen in 60 minuten en kan ongeveer even lang maaien per maaibeurt. Na de maaibeurt gaat de maaier automatisch weer terug naar het dockingstation.

 • Maakt weinig geluid
 • Een maaiplan maken en instelbaar hoe vaak er gemaaid moet worden
 • Geen aansluiting op de wifi of een app. Als je niet zo thuis bent in apps dan is dit misschien weer een voordeel

Zoef robotmaaier Dirk <600m2

Tot 600 vierkante meter voorzien van wifi en app

De Zoef Robotmaaier is geschikt voor gazons tot 600 vierkante meter. Deze maaier heeft 9 messen, een dockingstation en voorzien van Wifi en Bluetooth. Ook bedienen en instellen via een app. Daarnaast heeft de bots en regensensors en keert automatisch terug naar het dockingstation om op te laden. Ook is de maaitijd is 1,5 uur per maaibeurt.

 • Geluidsniveau 70 decibel
 • Klimhoek tot 37 graden, maaihoogte 2,5 tot 5,5 centimeter
 • Met WiFi en Bluetooth en bedienbaar via app. Mogelijkheid om via de apps meerdere zones in te stellen.

Bosch Indego S+ 500

In 3 zones grasmaaien tot max 500 m2

Deze automatische grasmaaier robot kun je op afstand besturen. Daarom maakt de zogenoemde logicut navigatie maak je maaier sneller en efficiënter. Ook kun tot 3 zones toevoegen met een totale oppervlakte van maximaal 500 vierkante meter gazon (afhankelijk van welke variant je koopt). En de bordercut functie de randen van je gazon gemaaid.

 • Verkrijgbaar in vier varianten zoals: 350 400 500 700 vierkante meter
 • Het gemaaide gras wordt niet opgevangen
 • Zonder regensensor
 • Met WiFi en bedienbaar via app. Inclusief dockingstation.

Kärcher RLM 4

De Kärcher RLM 4 robotmaaier heeft vier dubbel geslepen messen. Deze maaier maait streeploos en is geschikt voor gazons tot 500 vierkante meter. Hoewel deze maaier zonder app werkt kan dit juist een voordeel zijn als je dit niet graag doet. Ook kan deze maaier hellingen tot 45 graden op komen. Bijvoorbeeld handig als je een schuin oplopend gazon hebt. Ook heeft deze Kärcher RLM 4 rubberen wielen. Hierdoor gaat hij daarom makkelijker de helling op. Tenslotte gaat de maaier na het grasmaaien automatisch terug naar het dockingstation.

 • Geschikt voor hellingen tot 45 graden, rubberen wielen met dik profiel
 • Streeploos maaien met 4 messen en mulchfunction
 • Inclusief regensensor
 • Bediening zonder app. Maar als je niet graag met een app werkt is dit een voordeel

Kärcher RLM 4 robotmaaier – tot 500m2

Kärcher RLM 4 robotmaaier – tot 500m2

Geschikt voor hellingen van 45 graden

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.133,95)

Meer over de automatische grasmaaier

Waar moet ik op letten bij het kopen van een robotmaaier?

Met een robot maaier kun je kleine tot hele grote stukken gras maaien. Je kunt een maaiplan maken en tijden instellen zodat je gras altijd netjes gemaaid is. Sommige automatische maaiers hebben ook een app waarmee je alles kunt instellen. Let bij het kopen van een robotmaaier op het aantal vierkante meters dat de robotmaaier kan maaien, de maaitijd per oplaadbare en eventueel of de robotmaaier ook op een helling kan maaien. De sensoren van de grasmaaier detecteren obstakels maar ook bijvoorbeeld de randen van de tuin. Robotgrasmaaier kopen online, tips voor beste robot grasmaaier

Wanneer kiezen voor een robot grasmaaier?

Twijfel je tussen een normale grasmaaier en een robot grasmaaier? Dan dan na over het aantal vierkante meters ten opzichte van de tijd die je bezig bent als je zelf gaat maaien. Hoewel je natuurlijk ook bij een kleine tuin kun je kiezen voor een robot grasmaaier. Een robot maaier scheelt daarnaast tijd ook ruimte en een grote grasmaaier neemt bijvoorbeeld meer ruimte in beslag.

Wil je nog even verder kijken naar andere producten? Bezoek de hoofdpagina.