Met een luchtkwaliteitmeter, ook wel bekend als Co2 meter, kun je op zoek gaan naar problemen met de luchtkwaliteit in huis die je misschien hebt.

Geschatte leestijd: 6 minuten

In dit artikel vertellen we je over:

Hoe kun je de luchtkwaliteit meten?

Als je denkt dat je een probleem hebt met de luchtkwaliteit in huis kijk dan eerst wat het probleem is. Ten eerste kan de lucht te droog zijn. De tweede mogelijkheid is dat de lucht te vochtig is. Een derde mogelijkheid is dat de lucht vervuilt is. Als je nog niet weet wat er aan de hand is, dan is een luchtkwaliteitmeter iets voor jou!

Met deze meter kun je, afhankelijk van de mogelijkheden, verschillende problemen en oorzaken achterhalen. In dit artikel vertellen we je meer over een aantal luchtkwaliteitmeters. Ook vertellen we je wat je er mee kunt meten.

Tot slot natuurlijk alles over de gebruiksvriendelijkheid. Bekijk nu de tips over deze meters hieronder. Tot slot kun je onderaan de pagina een aantal veelgestelde vragen lezen. Bijvoorbeeld over wat de beste waarden zijn voor een goede luchtkwaliteit.

luchtkwaliteitmeter Co2 Meter kooldioxide meten in huis

De luchtkwaliteit meten met een luchtkwaliteitmeter co2 meter

EYSLife co2 meter PRO

 • Voor het meten van kooldioxide, luchtvochtigheid en temperatuur
 • Een score van rood tot groen
 • Met alarmfunctie
 • Full HD scherm met aangepast lichtintensiteit

Deze co2 meter meet als eerste de kooldioxide (co2). Daarnaast ook de luchtvochtigheid en de temperatuur. Deze luchtkwaliteitmeter geeft na de meting een score. Zware vervuiling (rood), lichte vervuiling (oranje), goed (geel) en uitstekend (groen). Deze co2 meter heeft een alarmfunctie. Het alarm gaat af wanneer de Co2-concentratie meer dan 1000 PPM overschrijdt. Het alarm is een teken dat de Co2 waarde te hoog is en er geventileerd moet worden. Ook heeft EYSLife Co2 meter PRO een full HD scherm met een aangepast licht dat niet te fel is voor je ogen.

Ominux co2 meter luchtkwaliteitsmeter

 • Meet co2, fijnstof, temperatuur, luchtvochtigheid, koolmonoxide en TVOC
 • Resultaat in 4 verschillende luchtklasses
 • LCD scherm, oplaadpunt en batterijfunctie

De Ominux co2 meter meet meer dan alleen de co2 waarde. Deze meter meet als eerste natuurlijk de co2 waarde. Maar ook fijnstof, temperatuur, luchtvochtigheid, koolmonoxide en TVOC. Daarom is deze meter dan ook erg uitgebreid. Het resultaat wordt uitgedrukt in vier resultaten van de luchtklasse. Namelijk groen voor uitstekende luchtkwaliteit, geel voor goede luchtkwaliteit, oranje voor lichte vervuiling en rood voor zware vervuiling. Ook heeft deze meter eenvoudige toetsen aan de zijkant om het apparaat in te stellen. Een oplaadpunt aan de achterkant en tot slot ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een batterij.

Nomestic co2 meter wifi

 • Meet co2, temperatuur, luchtvochtigheid.
 • Met alarmfunctie
 • Resultaat in 3 verschillende kleuren
 • Oplaadbaar via usb kabel en draadloos
 • Resultaten bijhouden via app

Deze meter is een luchtkwaliteitmeter met een app en te verbinden met wifi. Kooldioxide Co2 wordt gemeten, daarnaast luchtvochtigheid en temperatuur. Na de meting zijn er drie uitkomsten mogelijk. Goed bij een waarde tot 700 PPM, let op boven de 700 PPM en tenslotte slecht bij een waarde hoger dan 1500. De score wordt daarnaast uitgedrukt in een emoticon. Ook is deze Co2 meter flexibel mee te nemen. Je kunt opladen met een usb kabel en vervolgens overal mee naartoe nemen. De resultaten kun je tenslotte zien en bijhouden via de bijbehorende app.

Rovary Co2 meter

 • Meet co2, temperatuur, luchtvochtigheid.
 • Met alarmfunctie
 • Resultaat in 4 verschillende kleuren inclusief alarm indicator
 • Met e-book voor uitleg over de meting en een goede luchtkwaliteit
 • ISO gecertificeerd en CE keurmerk

Met de Rovary Co2 meter meet je de co2 waarde, luchtvochtigheid en temperatuur. Het display is uitgebreid en je kunt de resultaten van de afgelopen week terug lezen. Ook is deze co2 meter oplaadbaar en mee te nemen. Zo kun je een meting doen in verschillende kamers. En ook deze meter heeft een alarmfunctie. De uitkomst van de score is afleesbaar in vier resultaten. Groen bij goed, geel als de waarde aan de hoge kant is en rood als de score te hoog is. Daarnaast is er een alarm indicator. Tenslotte is de Rovary co2 meter ISO Gecertificeerd & CE gekeurd.

Bombar.co co2 meter 5 in 1 luchtkwaliteitsmeter

 • 5 in 1 functie voor co2, temperatuur, luchtvochtigheid en brandalarm
 • Met alarmfunctie inclusief brandalarm
 • Resultaat in 4 verschillende kleuren
 • Resultaten aflezen op het apparaat en in de app

De Bombar.co is een uitgebreide meter. Het apparaat meet namelijk zowel co2, luchtvochtigheid en temperatuur. Daarnaast heeft deze meter een brandalarmfunctie. Zo kun je deze dus ook gebruiken als rookmelder. Het resultaat van de co2 meting wordt uitgedrukt in vier scores. Heel gezond, gemiddeld, ongezond en tenslotte slecht en gevaarlijk. Ook heeft deze luchtkwaliteitmeter een app waar je de resultaten kunt aflezen.

Welke problemen kan een slechte luchtkwaliteit veroorzaken?

Vaak last van prikkelende ogen, een droge huid, duizeligheid, hoofdpijn of last van je luchtwegen? En merk je dat dit vaak is als je thuis bent of langdurig in een specifieke ruimte zoals je kantoor of de slaapkamer? Dan kan de oorzaak van dit probleem wel eens liggen aan de luchtkwaliteit. Ook kan het zijn dat het je lichamelijke problemen in ieder geval kan verergeren. En heb je nergens last van? Ook dan is het goed om de luchtkwaliteit te meten en dit eventueel te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld met een luchtreiniger of een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger.

Op Kluswarenhuis.nl bekijk en vergelijk je de beste producten die je kunt kopen in je online bouwmarkt. Bekijk ook eens: