karcher hogedrukreiniger terras schoonmaken of tegels bekijk de tips

Met een hogedrukreiniger tegels reinigen? Laat ons je helpen om de beste hogedrukreiniger te kopen.

Je maakt er bijvoorbeeld dit mee schoon:

  • Tuinmeubels
  • Terrastegels
  • Balkon of balkontegels
  • Fietsen

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat is een hoge drukreiniger?

Met dit apparaat kun je onder hoge druk schoonmaken. Met een gedrukreiniger terrastegels schoonmaken is eenvoudig. Het water wordt samen met het schoonmaakmiddel onder hoge druk gezet in een soort pomp. Vervolgens kun je het water onder hoge druk op bijvoorbeeld je tegels spuiten. En door deze druk verwijder je snel vuil of bijvoorbeeld aanslag op je tegels. Ook is hoe goed je kunt schoonmaken onder andere afhankelijk van de maximale druk (in bar). Maar ook hoeveel graden het water kan worden.

Daarnaast is de maximale watertoevoer belangrijk. En hoe meer druk in combinatie met de temperatuur en de hoeveelheid water, de hogedrukreiniger kan leveren hoe sneller het water het vuil kan spuiten. Vergelijk het dan ook met de afwas die je afspoelt, hoe harder je de kraan aan zet op een hogere temperatuur, hoe sneller het vuil verdwijnt.

karcher hogedrukreiniger terras schoonmaken of tegels bekijk de tips. Met de Karcher hogedrukreiniger tegels schoonmaken is eenvoudig.

Ook zijn er speciale reinigingsmiddelen. Deze zijn apart verkrijgbaar, maar bij sommige reinigers krijg je alvast een fles. Tenslotte kun je de reiniger vaak aansluiten op een tuinslang. Zo heb je meer bewegingsvrijheid.

Welke hogedrukreiniger kopen?

Voor de beste hogedrukreiniger kun je hieronder een lijstje vinden van aanbevolen hogedrukreinigers. Een normale reiniger bereikt een waterdruk van rond de 110 bar. Dat is dan ook voldoende voor het lichtere reinigingswerk. Met een hogedrukreiniger tegels schoonmaken gaat dan eenvoudig. En voor de gemiddelde schoonmaak klus kies je voor 130-140. En heb je tenslotte zware vervuiling? Dan heb je waarschijnlijk een hogere druk nodig. Ook moet je kijken naar de accessoires die erbij geleverd worden. Een voorbeeld hiervan is een vuilfrees. Deze maakt draaiende bewegingen. En omdat het water onder hoge druk een draaiende beweging maakt, spoelt het vuil sneller weg. Zo kun je dus nog gemakkelijker je tuinmeubels schoonmaken.

Aanbevolen hogedrukreinigers

Dit is de lijst van reinigers die je kunt kiezen.

Kärcher hogedrukreiniger kopen?

Karcher hogedrukreiniger

Het meest bekende merk is Karcher. Zij hebben diverse reinigers met een verschillende druk en daarmee het aantal vierkante meters dat je kunt reinigen per uur. Karcher heeft de namen van de reinigers een cijfer gegeven. Hoe hoger dan ook het cijfer hoe meer vierkante meters je kunt reinigen. Ook kun je met een hoge druk professioneler de reiniger. En daarnaast, voor de kleine huis en tuin klussen kies je voor de Karcher K2 Home. Deze reiniger heeft een druk van 120 bar. Maar wil je professioneler reinigen, dan ga je naar k2, 3 of 4. Deze cijfers lopen door tot k9 bij zwaardere vervuiling.

Veelgestelde vragen

Welke materialen kan ik schoonmaken met een hogedrukreiniger?

Je kunt hardere materialen schoon spuiten. Je kunt met een hogedrukreiniger tegels of terrastegels reinigen, je balkon, je fiets etcetera. En bij zachte of gevoelige materialen moet je uitkijken dat je dit niet beschadigd. Pas dan ook op dat bijvoorbeeld verf niet wordt verwijderd met de reiniger. Dit hangt ook af van de druk die de reiniger kan leveren. En hoe hoger de druk hoe groter de kans is dat dit gaat gebeuren. Als je tenslotte twijfelt test dan eerst op een klein stukje dat niet erg opvalt. De beste hogedrukreiniger kopen en met je hogedrukreiniger tegels of je terras schoonmaken

Met Kluswarenhuis vind je de beste producten voor iedere klus. Een andere categorie bekijken? Ga dan terug naar de hoofdpagina.

Meer bekijken?