Videodeurbel Ring camera app

Wat is de beste draadloze deurbel met camera van 2022? In dit artikel vertellen we je over de beste videodeurbel.

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is een draadloze deurbel?

Een traditionele deurbel moet je aansluiten op de elektriciteit. Bij een draadloze deurbel hoeft dit natuurlijk niet. Zo heb je meer flexibiliteit voor de plek waar je de draadloze deurbel ophangt. Ook kun je zelf kiezen waar je het geluid wilt horen van de deurbel. De geluidsinstallatie kun je ophangen waar je maar wilt. Bij de traditionele deurbel ben je vaak gebonden aan de locatie waar ook een elektriciteit aansluiting zit.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een draadloze deurbel met camera. Dit wordt ook wel een videodeurbel genoemd. Hiermee kun je zien wie er voor de deur staat. Dit kan via een beeldscherm die je ophangt. Tot slot kan dit ook het met een app.

Hoe kies ik een draadloze deurbel?

Je kunt kiezen voor een videodeurbel als je geen zicht hebt op de voordeur. Je hoeft dan ook niet naar de deur te lopen. Als je een bovenwoning hebt kan dit erg handig zijn. Je hoeft niet eerst de trap af. Daarnaast kan het ook een voordeel zijn als je geen zin hebt in ongenode gasten. Tenslotte kun je met de meeste draadloze deurbellen vaak ook eerst praten met degene die aan de deur staat. Zo kun je eerst vragen wie er aan de deur staat. Lees in de volgende paragraaf hoe je het beste een draadloze videodeurbel kiest.

Tips voor het kiezen van een draadloze deurbel

Weet je nog niet welke soort draadloze deurbel je moet kiezen? Hier zijn een aantal tips:

Bedenk of je een camera wilt. Wil je eerst degene aan de deur kunnen zien? Dat kan zijn als je vanuit het raam geen zicht hebt op de deurbel.

Kijk naar de spraakfunctie. Als je degene aan de deur eerst wilt spreken, kijk dan of de deurbel een spraakfunctie heeft.

Wil je de deur open doen met de deurbel? Dan heb je toch vaak een bedraad systeem nodig.

Bekijk de beveiliging van de draadloze deurbel. Een deurbel kan bijvoorbeeld op een netwerk zijn aangesloten. Bekijk hoe deze is beveiligd.

Tot slot denk ook na over de veiligheid van je woning. Een videodeurbel kan vaak ook opnemen. Het is dan gelijk ook een beveiligingscamera. Maar bedenk dan ook dat iedereen die aan de deur staat gefilmd kan worden. Dus ook je huisgenoten.

Is een videodeurbel veilig?

Een draadloze deurbel zonder camera hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Het enige wat de bel doet is een signaal versturen zodra iemand op de bel drukt. Het signaal gaat van de deurbel naar de ontvanger. Maar een draadloze deurbel met camera of spraakfunctie is dit wel belangrijk. Als een videodeurbel geen beveiligde verbinding heeft, kan iemand ook het systeem op afstand hacken. De hacker kan dan de beelden zien of zelfs met je praten. Hoewel dit steeds minder voor komt. De meeste videodeurbellen moeten namelijk aan veiligheid eisen voldoen.

Ring videodeurbel met camera

Met een Ring cameradeurbel kun je overal kijken wie er voor de deur staat. Deze videodeurbel werkt via WiFi. En via een app kun je horen, zien en spreken. De opslag van de beelden gaat via de Cloud. Tot slot werkt de Ring videodeurbel op Amazon Alexa.

Met de Ring video doorbell 4 kijk je op iedere locatie wie er aan de deur staat.

Overzicht Ring doorbell 4

 • Werkt op batterijen, maar kan ook bedraad worden aangesloten.
 • Horen zie en spreken via app, op elke locatie.
 • HD beeldkwaliteit, 1920 x 1080 pixels resolutie en nachtzicht.
 • Met Ring protect abonnement kun je de beelden opnemen en terugkijken.
 • De Ring videodeurbel begint 4 seconde voor het aanbellen al met opnemen.
 • Ook verkrijgbaar met Ring doorbell gong. Zo kun je ook zonder de app in huis horen dat er iemand aanbelt.

Draadloze deurbel zonder camera

Er zijn natuurlijk ook eenvoudige draadloze deurbellen verkrijgbaar. Deze hebben bijvoorbeeld geen camerafunctie. Wil je een product zonder toeters en bellen. Dan kun je gemakkelijk af met een eenvoudig product van een paar tientjes. Dat scheelt natuurlijk ook veel qua kosten.

Eufy draadloze deurbel met camera

Eufy video deurbel met camera.
Eufy security met groter beeld dan andere camera’s.

Een goed alternatief voor de Ring is de Eufy videodeurbel. Een voordeel ten opzichte van Ring is dat hier geen aanvullende kosten bij komen kijken. De Eufy wordt geleverd inclusief homebase. Hier worden de beelden opgeslagen. Dus niet in een cloud. De bel heeft een Sony 2K sensor. Ook is het beeld groter dan veel andere camera’s. Hierdoor heb je een vollediger beeld van wie er voor de deur staat. Daarnaast een bewegingssensor en activiteitsensor. Je krijgt realtime melding als er iemand aan de deur staat. Tot slot heeft deze bel ook een spraakfunctie. Je kunt dus met degene praten die aan de deur staat.

 • Werkt op batterijen en kan niet bedraad worden aangesloten.
 • Horen zie en spreken via app, op elke locatie.
 • HD beeldkwaliteit, 2560 x 1920 pixels pixels resolutie.
 • Geleverd met home base.
 • Geen abonnement nodig.
 • Lokale opslag van de camerabeelden in de Homebase.

Conclusie

De Eufy met homebase heeft het voordeel dat de gegevens niet in de cloud worden opgeslagen. Er is ook geen abonnement nodig. Qua beeldkwaliteit is de Ring Videodoorbell 4 van hoger niveau. Wil je lokale opslag en geen abonnement kies dan voor Eufy. Wil je scherper beeld kies dan voor Ring. En wil je een simpele deurbel kies dan voor een basis product zonder allerlei opties zoals camera of spraakfunctie.

Andere producten en tips bekijken?