Accuboormachines

Alles over accuboormachines en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een accuboormachine.

Wat is een accuboormachine?

Een accuboormachine kun je eenvoudig meenemen. Je hebt namelijk geen last van een snoer. Welke accuboormachine voor jouw klus geschikt is hangt af van de kwaliteit van je boormachine. Maar let ook op het voltage van de accu. Dit zegt namelijk iets over de kracht van de boormachine.

De beste accuboormachine

Een goedkope boormachine lijkt misschien aantrekkelijk, maar je zult merken dat de accu snel leeg is. Ook heeft een goedkopere accuboor vaak veel minder kracht. Je zult merken dat het zwaarder is om je schroef te boren. Dus een tip: let op de hoogte van het voltage en een iets duurdere accuboor heb je vaker en langer plezier van.

Aanbevolen accuboormachines

Wij hebben een aantal accuboormachines voor je geselecteerd met een minimum voltage van 18 Volt. Dan kun je zowel lichte als de wat zwaardere klussen uitvoeren met dezelfde boormachine. Daarnaast hebben een aantal van deze accuboormachines een koffer met alles wat je nodig hebt. Van bitjes tot boortjes voor verschillende materialen. Zo ben je meteen klaar voor al je boor klussen!

Veelgestelde vragen accuboormachines


Waar moet ik op letten bij het kopen van een accuboormachine?

Let bij het kopen van een accuboormachine op het voltage (Volt) en de ampère uur (Ah). Beide zeggen iets over de kracht van de boormachine en hoe lang je kunt boren. Een goedkopere boormachine heeft vaak een lager voltage. Een accuboormachine voor zowel de wat lichtere als de zware klussen met 18 Volt is vaak voldoende.

Waarom zou ik kiezen voor een accuboormachine?

Als je gemakkelijk wilt boren in bijvoorbeeld hout of een muur van gips, dan is een accuboor een goede keuze. Je kunt ook in beton boren met de juiste boortjes, maar vaak is dan een boor met een snoer krachtiger. Ook hoef je dan de accu van je boormachine niet op te laden. Bekijk ook het verschil met de klopboormachine.