Cirkelzagen

Met een cirkelzaag kun je grotere materialen zagen. Denk bijvoorbeeld aan plaatmateriaal van hout. Dit type cirkelzaag wordt ook wel een handcirkelzaag genoemd. Wil je nog meer stabiliteit? Kijk dan ook eens bij de zaagtafels. Of wil je kleine stukken afkorten? Dan is een afkortzaag iets voor je klus.

Wat is een cirkelzaag?

Met een cirkelzaag, oftewel handcirkelzaag heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld houten platen door te zagen. Anders dan de zaagtafel moet je zelf zorgen voor de stabiele ondergrond. Er zijn cirkelzagen met een geleiderail. Zo kun je nog gemakkelijker recht zagen. Qua vorm kun je recht zagen, maar ook kun je de cirkelzaag zo instellen dat je schuin, in een hoek, kunt zagen.

Tips voor de beste cirkelzagen

Kijk naar het wattage van de cirkelzaag voor het vermogen van de cirkelzaag. Hoe hoger het vermogen hoe makkelijker je zaagt. Ook kun je kiezen voor een cirkelzaag met een geleiderail zodat je gemakkelijk recht kunt zagen. Hieronder zie je een aantal aanbevolen cirkelzagen die je online kunt kopen.

Vraag en antwoord cirkelzagen

Waar op letten bij het kopen van een cirkelzaag?

Welke cirkelzaag je nodig hebt voor je klus hangt af van de zaagdiepte, het vermogen van de cirkelzaag. Ook zijn er cirkelzagen op een accu. En met een geleiderail maak je het zagen met de cirkelzaag nog gemakkelijker.

Heb ik een cirkelzaag, decoupeerzaag of afkortzaag nodig?

Met een cirkelzaag kun je grotere plaatmaterialen van hout zagen. Je kunt behalve schuin, niet rond zagen. Hiervoor kun je een decoupeerzaag kopen. Moet je korte stukken afzagen van bijvoorbeeld buizen, balken of latten? Dan is een afkortzaag meer geschikt.