Welk gereedschap heb je nodig voor het klussen hamer

Voor iedere klus heb je ander gereedschap nodig. Maar welk gereedschap heb je nodig om te klussen? In dit artikel leggen we het je uit!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Uitleg over hamers

Heb jij een timmerklus? Dan heb je hier natuurlijk een hamer voor nodig. Met een hamer sla je een spijker op zijn kop. En voor het grote werk kies je voor een moker. Dit kan een moker zijn met een lange steel, of een vuisthamer die precies in je hand past.

Welke hamer moet je dan kopen? Bekijk hier een aantal tips. Je ziet eerst een klauwhamer. Daarna een vuisthamer. Tenslotte zie je een bankhamer.

Wat is een klauwhamer?

Een klauwhamer ligt tussen een bankhamer en vuisthamer in. Je kunt deze gebruiken voor zowel grote als kleine spijkers. En met de achterkant van de hamer kun je gemakkelijk spijkers verwijderen. Dit is dan ook de klauw. Het handvat is meestal gemaakt van staal. Het materiaal van de steel is meestal van kunststof.

Wat is een vuisthamer?

Een vuisthamer is eigenlijk een kleine moker. Het gewicht van deze hamer is ongeveer 2 kilo. Je maakt een vuist om deze hamer vast te houden. Daar komt dan ook deze naam vandaan. Met een vuisthamer kun je het iets zwaardere timmerwerk verrichten

Wat is een bankhamer?

Een bankhamer gebruik je voor veel eenvoudige klussen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij. Je slaat gemakkelijk een spijker in de muur met deze hamer. Deze hamer heeft de naam bankhamer omdat je deze vaak gebruikt op een bank. En dan niet een bank om op te zitten, maar een werkbank. De hamer heeft een vlakke kop. De kop is meestal gemaakt van staal of gesmeed ijzer. De steel van deze hamer is meestal gemaakt van essenhout.


Aanbevolen hamers

Een hamer kopen? Bekijk hier de hamers uit dit artikel.

Schroevendraaier tips

Welke schroevendraaier je nodig hebt hangt af van de schroef. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten en maten. Welk gereedschap je nodig hebt hangt af van je klus. Kijk daarom of een schroevendraaier set een betere optie voor je is. Zo kun je gelijk alle soorten schroeven draaien. 

Welke schroevendraaier kopen?

Bekijk hier welke schroevendraaiers je kunt kopen. Kies voor een schroevendraaierset dan heb je meteen alles in huis.

Een tang voor je klus

Een tang is onmisbaar in je gereedschapskist. Je hebt altijd wel iets wat je moet knippen of strippen.

Welke tang heb je nodig. Bekijk hier de tips voor tangen. Als eerste zie je de striptang. Daarna de knijptang. En tenslotte de combinatietang.

Wat is een striptang?

Met een striptang kun je eenvoudig elektradaad strippen. Je haalt de buitenkant van het draad er eerst af. Vervolgens kun je het koperdraad bijvoorbeeld in een kroonsteentje steken. Dit is soms nodig als je bijvoorbeeld een lamp op gaat hangen. Of om een nieuwe stekker op een elektradraad aan te sluiten.

Wat is een knijptang?

Een knijptang gebruik je om dingen door te knippen. Denk dan bijvoorbeeld aan ijzerdraad. Ook wordt de knijptang vaak gebruikt om spijkers te verwijderen. Deze tang komt altijd van pas in je gereedschap koffer.

Wat is een combinatietang?

Met een combinatietang kun je diverse klussen uitvoeren. De tang heeft dan ook meerdere functies. Hier is dan ook zijn naam aan te danken. De tang heeft een geribbeld gedeelte om kleine dingen aan te draaien. Tegelijkertijd heb je meer grip hierdoor. Maar ook heeft de combinatietang een scherp gedeelte. Hiermee kun je ijzerdraad door knippen. Het handvat is meestal van kunststof. De tang zelf is vaak van metaal.

Welk gereedschap heb je nodig om te klussen?

Bedankt voor het lezen van dit artikel ‘welk gereedschap heb ik nodig?’ Laat een reactie achter! Of volg ons op facebook of instagram.

Andere producten?