Met een klopboormachine boor je gaten in een handomdraai. De meeste klopboormachines hebben een snoer, omdat je vaak meer kracht nodig hebt ten opzichte van een accuboormachine.
Wat is een klopboormachine?
Een klopboormachine heeft zoals de naam al zegt een klopfunctie. Een klopboormachine kan een kloppende beweging maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld gaten maken in een muur om die vervolgens uit te breken. Maar een klopboormachine kan natuurlijk ook gewoon boren. Je gebruikt dit type boormachine dan ook vaak voor bijvoorbeeld het maken van een gat in een betonnen muur of plafond.
Waar moet ik op letten bij het kopen van een klopboormachine?
De kwaliteit van een klopboor is afhankelijk van het materiaal en het merk. Ook kun je letten op het voltage. Hoe hoger het voltage hoe meer kracht de boormachine kan maken. Zo boor je sneller en gemakkelijker. Let ook op of de klopboor een handvat heeft aan de zijkant van de boormachine. Zo kun je de boormachine beter vasthouden en kun je stabieler boren. Een klopboor kan namelijk behoorlijk wat kracht zetten.
Tips voor de beste klopboormachine
Wij hebben voor jou een aantal aanbevolen klopboormachines op een rijtje gezet. Deze klopboormachines zijn van bekende merken en hebben voldoende voltage om kracht te zetten. Natuurlijk heb je altijd de juiste boortjes nodig, afhankelijk van het materiaal waar je in gaat boren.
Aanbevolen klopboormachines
Veelgestelde vragen klopboormachines
Een klopboor heeft verschillende standen. Kies altijd eerst het boortje dat past bij het materiaal waarin je gaat boren. Als de klopboor een handvat heeft zet je deze er eerst op. Als je op een bepaalde diepte wilt boren, plan dan een stukje afplaktape op het boortje. Als je gebruik maakt van de klopboorfunctie zet dan geen kracht bij. Duw dus niet op de klopboormachine, maar laat de boormachine zelf het werk doen.
Je kunt in verschillende materialen boren met je klopboor. Kies dan wel altijd welk boortje je nodig hebt. Wil je in hout boren? Koop dan een houtboor. Boren in beton? Koop dan een betonboor. Op de verpakking staat voor welk materiaal het boortje geschikt is. Kijk ook naar hoe dik en lang de boor is. Zo boor je in de juiste grootte en diepte.
Terug naar de hoofdpagina? Klik hier.